Frågor och svar

Kan alla allergiker ha en yorkshireterrier?

Nej, men många kan pga att yorken inte fäller sin päls. Det bästa är att träffa en yorkshireterrier för att se om du reagerar på den.

Finns det två olika sorters yorkar, stora och små?

Nej, det finns bara en sorts york, de kan bli olika stora.

Finns det två olika yorkar, de med lång päls och de med kort päls? Nej, det finns bara en sorts york. Yorkens päls växer som människohår och måste klippas regelbundet om man inte vill ha golvlång päls.

Varför har en del yorkar papper i pälsen? Utställningsyorken har papiljotter i pälsen för att skydda pälsen från att gå av.

Måste man ha kläder på sin york?
Nej, det måste man inte men om det är väldigt vått och kallt ute och om man planerar att vara ute en längre stund samt stå still längre stunder så kan yorken börja frysa. Detta är för att yorken saknar den underull som andra hundraser fäller av.

Utställningsyorken behöver en skyddande dräkt över papiljotterna.

Hur ofta bör man bada en york? Ungefär varannan vecka. Det beror lite på pälskvalité, om man har en lång eller kortpälsad york. Hanhundar kan man behöva skölja av oftare då många av hanarna kissar på pälsen.

Hur långt kan man promenera med en yorkshireterrier? I stort sett hur långt som helst, det beror på vilken kondition din yorkshireterrier har.