Årets freestyleyork

Årets freestyleyork 2017

FDI FDII RLD N RLD F Footprints Zara
 

”Lyxz och jag älskar att träna och tävla freestyle.

När man ser på sin hund att den verkligen tycker en aktivering är rolig så blir man lätt motiverad att träna, men sen ska även tiden räcka till.

Under året har jag utbildat mig till domare i ytterligare två sporter förutom rallylydnaden, nu dömer jag även nose work och ska göra provet för freestyle i vår.

2017 har vi därför inte hunnit tävla så mycket själva som vi velat men vi har fått vårt första CERT i freestyle klass 3.

Lyxz är en otroligt rolig och söt freestylehund med en enorm utstrålning trots sin lilla kropp. Hon älskar verkligen att showa!

2018 siktar vi på fler tävlingar och framförallt roliga träningar! Lyxz är 7 år och heter i stamtavlan FDI FDII RLD N RLD F Footprints Zara.

Jag rekommenderar varmt alla yorkägare som gillar att träna trix att prova freestyle, även om man inte tävlar är det en bra träning för både kropp och huvud för våra små terriers.

Kram från Sofia Angleby & Lyxz

Freestyle kan beskrivas som kreativ lydnad till musik. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta och alla klubbar inom Svenska Kennelklubbens organisation kan arrangera kurser och tävlingar.

Välj ut någon av dina favoritlåtar och låt din hund utföra konster och göra tricks till musiken – nu kan man säga att du tränar freestyle! I freestyle finns två grenar: freestyle och heelwork to music, HtM. Svenska Hundfreestyleklubben, SFHK, är huvudman för reglerna.

Freestyle har tre klasser och SE FreeCh kan tilldelas hund som eövrat tre certifikat i officiell freestyleklass III. (utdrag ur beskrivning på SKKs hemsida. Red)

 

Årets freestyleyork 2016

FD I FD II Footprints Zara – Lyxz

Uppfödare: Anita Skoglund
Ägare och förare: Sofia Angleby

 

Årets freestyleyork 2014

FD I FD II Footprints Zara – Lyxz

Uppfödare: Anita Skoglund
Ägare och förare: Sofia Angleby

 

 

 

 

Årets freestyleyork 2013

FD1 Footprints Zara – Lyxz

Uppfödare: Anita Skoglund
Ägare: Sofia Angleby